Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Επιτέλους… δικαιοσύνη



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ… ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
77χρονος πυροβόλησε ληστή μέσα στο σπίτι του. Δεν έβλεπε καλά, τον πυροβόλησε στο στομάχι, πέθανε ο ληστής δυστυχώς, ενώ κανονικά έπρεπε να είχε σκοτώσει τον 77χρονο και να κλέψει με την ησυχία του. 10 χρόνια στη φυλακή για να… πεθάνει με την ησυχία του επέβαλε το δικαστήριο στον ηλικιωμένο.
Παιδεραστής βίασε κατ’ επανάληψη 12χρονο. 5 χρόνια με αναστολή και ούτε όνομα ούτε φωτογραφία. Αντιθέτως, το όνομά του 77χρονου έγινε γνωστό. Αυτό θεωρείται Δικαιοσύνη. Μπαίνει ληστής στο σπίτι σου. Τι κάνεις; Τι κάνεις; Του ανοίγεις την αγκαλιά σου, διαφορετικά θα σε κλείσει μέσα η Δικαιοσύνη του Καστανίδη.
Τις προάλλες καταδικάστηκε ένας επειδή… χτύπησε τον κλέφτη. Τι έκανε ο κλέφτης; Μήνυση στο θύμα του. Ε, βέβαια. Θέλει και ο κλέφτης τη θαλπωρή του. Τη στοργή του. Νιώθει συνάδελφος των πολιτικών. Κάπως έτσι τον αισθάνονται κι οι πολιτικοί. Ετσι το κράτος ή τουλάχιστον αυτό που θεωρείται κράτος φροντίζει για το καλώς έχειν των κακοποιών.

ΚΛΟΥΖΟ, ΠΟΛΛΟΙ ΚΛΟΥΖΟΤην περασμένη Πέμπτη έκλεψαν τον πατέρα μου. Σπάσανε πόρτες, ξηλώσανε παράθυρα, σχεδόν γκρέμισαν το σπίτι. Πήραν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Από το λάδι της χρονιάς, μέχρι τις κότες του, από έπιπλα μέχρι κατσαρόλες. Και φυσικά, τα μηχανήματα για το χωράφι. 85 χρονών ο πατέρας μου, έπεσε να πεθάνει. «Θα αυτοκτονήσω». Πήγε στην Αστυνομία, τους είπε ότι μάλλον γύφτοι είναι, του είπε ο αστυνόμος Υπηρεσίας «αύριο θα στείλω για αποτυπώματα, τώρα δεν έχω προσωπικό».
Αδιαφόρησε όταν του είπε ο γέρος μου ότι το σπίτι δεν έχει ούτε πόρτα, άρα θα μείνει στο έλεος των υπολοίπων κλεφτών μέχρι να έρθει για αποτυπώματα. Ψιλά γράμματα. Την ίδια στιγμή οι μπατσούληδες έκαναν προπόνηση στο γήπεδο του μπάσκετ για φιλανθρωπικό αγώνα μεταξύ Αστυνομίας – Λιμεναρχείου.
Ηρθε την επομένη ο επιθεωρητής Κλουζό, κοίταξε… «τι αποτυπώματα να πάρω, γύφτοι το έκαναν, άντε να τους βρεις». Αυτό κάνει σ’ όλη τη χώρα η Αστυνομία του Παπουτσή. Μ’ ένα «άντε να τους βρεις» ξεμπερδεύει.
Παλιά, την έστηναν στα φεριμπόουτ και τους έπιαναν. Τώρα δεν καταδέχονται. Στο μεταξύ μπαίνουν στα σπίτια με τα πρόσωπα ακάλυπτα, κλέβουν, δέρνουν, κάνεις καταγγελία, λες «ένας ψηλός ξανθός» και, αν κατάλαβα καλά, ειδοποιούν τον ψηλό ξανθό ν’ αλλάξει χρώμα στο μαλλί. Ευτυχώς, ο πατέρας μου δεν ήταν σπίτι, διαφορετικά θα έκανε παρέα στον 77χρονο στο κελί 33.

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΥΜΑΤΟΣ

Το να βρεθείς αντιμέτωπος με κλέφτη είναι πλέον καθημερινότητα. Σήμερα εγώ, αύριο εσύ. Οπότε πρέπει να ξέρεις πώς να γίνεις καλό θύμα. Είσαι π.χ. συνταξιούχος. Κοιμάσαι με παράθυρα ανοιχτά, πόρτες ξεκλείδωτες και τη μισή σύνταξη πάνω στο κομοδίνο. Ετσι, δεν θ’ αναγκαστείς να πληρώσεις για αντικατάσταση πορτοπαράθυρων και σπάσιμο επίπλων. Αν κοιμάσαι, δεν ξυπνάς! Κάνεις ότι κοιμάσαι. Αν είσαι ξύπνιος, κάνεις πως λιποθυμάς. Ούτε διάλογο, ούτε τίποτα.
Ετσι δεν μαθαίνεις σε ποια γλώσσα μιλά ο κλέφτης σου. Όχι ότι έχει σημασία. Ούτε η Αστυνομία δίνει σημασία.
Είσαι γυναίκα μόνη στο σπίτι και ο κλέφτης, εκτός από λεφτά, θέλει να φάει. Φυσικά και του στρώνεις τραπέζι. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Του κάθεσαι μαντάμ ακόμα κι αν μυρίζει. Αν είσαι άντρας… ξέχνα το. Αντριλίκια και όπλα είναι εις βάρος σου. Ακόμα κι αν σε πυροβολήσουν. Ακόμα κι αν, αιμόφυρτος, του ρίξεις και τον σκοτώσεις, θα καταδικαστείς. Εδώ είναι Ελλάδα. Η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Είναι απούσα.

Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Ο κ. Παπουτσής είναι Προστάτης του Πολίτη αλλά μάλλον αρρωσταίνει με προστάτη τους άντρες πολίτες. Στις γυναίκες δεν ξέρω τι αρρώστια μπορεί να μεταδώσει. Ετσι ο προστάτης Παπουτσής ή μάλλον ένας προστάτης που τον λένε Παπουτσή αδιαφορεί συνεχώς για τους πολίτες αφού η Αστυνομία κάνει τα δικά της και ο υπουργός περιμένει ακόμα το κοτετσόσυρμα στον Εβρο για να κάνει τον κόκορα. Μόνο που δεν υπάρχει σήμερα ένας Αριστοφάνης για να τον κάνει «Ορνιθα»…

ΘΕΟΚΟΥΛΑ
1) Ε όχι, δεν πιστεύω ότι ο Πάγκαλος ταξίδεψε στην Τζια με 15 αστυνομικούς ασφαλείας… μόνο.
2) Θα χτυπήσουν φέτος οι καμπάνες της Ανάστασης; Επιδημία κλοπών σε καμπαναριά.
3) «Εβδομάδα Παθών» για την κυβέρνηση. Σιγά, εδώ εμείς ζούμε «Χρονιά Παθών».
4) Μόλις ανέβηκε η θερμοκρασία άρχισε τις βουτιές το Χρηματιστήριο.
5) Με τόσα «λουκέτα» πού θα πάει; Κάποια στιγμή θα μπει «λουκέτο» και στη θητεία του Παπακωνσταντίνου.
6) …Αγγούρι βγήκαν τα φρουτάκια στον υπουργό Οικονομικών. Προφανώς πηγαίνοντας το νομοσχέδιο στη Βουλή, δεν ενημερώθηκε για τα φρούτα…
7) Τσίπρας: «Ο Πάγκαλος πήγε στο ΠΑΣΟΚ για να κάνει καριέρα». PASOK IDOL!

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ
Σε πρόταση σύστασης -ακόμα μιας- Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη σύμβαση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά την περίοδο της θητείας Τσοχατζόπουλου κατέληξε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Τι θα γίνει; Τίποτα φυσικά. Όπως τίποτα δεν έγινε ώς τώρα.
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω και μπαλέτο και τρία πουλάκια κάθονται και στις πόσες Προκαταρκτικές μπορώ να βγω να σπάσω υπουργεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου