Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Υπάρχει και η αντίσταση



Για κάποιο λόγο, δεν αντιδρούμε. Δεν βγαίνουμε στους δρόμους, δεν σπάμε, δεν καίμε, δεν κατεβαίνουμε σε ομαδικές απεργίες. Αντιθέτως, κάνουμε ουρές για να τακτοποιήσουμε τους ημιυπαίθριους, να πληρώσουμε την περαίωση. Αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία. «Αντέχει χτύπα κι άλλο».
Αλλο Μνημόνιο υπέγραψαν, άλλο εφαρμόζουν. Μπαίνουν σφήνα ο νόμος Ρέππα, ο ΣΕΒ, τα αρπαχτικά. Οι τράπεζες τρομοκρατούν, τα κέρδη τους αυξάνονται. Η απειλή της επίσημης πτώχευσης είναι πάντα στην πόρτα μας και διατηρείται εντέχνως. Λαός, φοβισμένος εσαεί νικημένος. Σπίτι δουλειά μη σας πω σπίτι – σπίτι με τόση ανεργία.
Οι μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα είναι γεγονός. Ολοι με τον τρόπο τους συμφώνησαν, την ερχόμενη Πέμπτη περνά ο νόμος, ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ κοιμάται ήσυχος, η Κατσέλη το είχε ομολογήσει πριν από 10 ημέρες στην τηλεόραση… «ναι μεν αλλά… όταν η επιχείρηση δεν μπορεί», του εργαζόμενου τα εννιάμερα.
Εμείς τι κάνουμε; Καναπέ και εκπομπές μαγειρικής. Το νέο όπιο του λαού. ΟΚ, να το δεχτώ. Δεν έχετε ακόμα ξοφλήσει τις δόσεις του καναπέ, θέλετε να τον χαρείτε. Υπάρχει τρόπος αντίστασης και αντίδρασης. Εχετε ήδη μειώσει τις αγορές σας, το καλάθι στο σούπερ μάρκετ δεν γεμίζει. Τιμωρήστε αυτούς που πρέπει. Πανεύκολο! Μάθετε ποιος βιομήχανος παράγει τι. Ποιες μάρκες εκπροσωπεί. Τι είναι αυτά; Τυριά; Γιαούρτια; Κρέας; Λάδι; Μακαρόνια; Αγοράστε άλλης εταιρείας. Όχι όμως γερμανικά. Να μποϊκοτάρουμε προϊόντα «εχθρικών» χωρών. Δεν γίνεται να μας πηδά και να το χαίρεται η Μέρκελ κι από πάνω να τρώμε γερμανικά λουκάνικα. Υπάρχουν και τα Κρήτης.
Θέλω να πω, οφθαλμόν αντί οφθαλμού. Μου κόβεις το μισθό, κόβω τα προϊόντα σου από τις αγορές μου. Δεν θα με κατηγορήσει κανείς, δεν θα με στοχοποιήσει κανείς. Να ξυπνήσω και γω. Τι θα κάνεις; Θα βάλεις ελεγκτές στις εξόδους των σούπερ μάρκετ να δεις αν αγόρασα το τυρί σου; Μη σώσει και ξαναφάω τυρί. Φάκα εσύ, φάκα και γω. Να χορέψει και το ποντίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου