Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Πήρε φωτιά το Κορδελιό



"Πήρε φωτιά το Κορδελιό / καίγονται τα μορτάκια / τα τιμολόγια της ΔΕΗ καίνε τα κωλαράκια"...
Είδες η ΔΕΗ; Τα golden boys να ’ναι καλά, οι υψηλόμισθοι και τα παρελκόμενά τους. Εχεις και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σου λέει «έχουν αντιστάσεις οι Ελληνες». Πάνε αυτές, Πρόεδρε. Μας έκαψε τις αντιστάσεις η ΔΕΗ, μείναμε από ρεύμα. Κασάτο! Και να σκεφθείτε, προχθές στην Κίνα έδωσαν αυξήσεις στους μισθούς. Εδώ προσπαθούν να μας πληρώνουν με μισθούς Κίνας και στην Κίνα δίνουν αυξήσεις. Μας κοροϊδεύει και ο Κίτρινος Ποταμός!
Οσο θυμάμαι τον πανέξυπνο με φόντο το Καστελόριζο! Ε ναι, να μην ξεχνάμε. Βγήκε να μας πει "βρήκα λύση για τις δύσκολες μέρες σας. Τρόικα και Μνημόνιο. Μια τρόικα πρωί - μεσημέρι - βράδυ κι ένα Μνημόνιο πριν το γεύμα. Ούτε γιατρός του ΙΚΑ να ήταν. Γι’ αυτό έκανε το ΙΚΑ σαν τα μούτρα του. Φαλακρό. ΦΚΑ. Φαλακρές Κοινωνικές Ασφαλίσεις. Σαν το Ψωμιάδη της Ασφαλιστικής ένα πράγμα. Και το Καστελόριζο αμπαλάρεται. Θα το δώσει σε συσκευασία δώρου ο Γιώργος. Στο μεταξύ, σου λέει, αισθάνεται τουλάχιστον... Ομπάμα.
Τώρα που του φτιάχνουν το Λευκό Οίκο. Εγώ αλλιώς ξέρω το "άσπρισμα". Τέλος πάντων. Εχει και τη Βάρτζελη να του θυμίζει πόσο ηγέτης είναι και πόσο ιντερνάσιοναλ. Πόσο μπροστά αυτός και οι Ελληνες πίσω. Οταν θα τρέχει αυτός μπροστά και ’μεις από πίσω του με πέτρες, να δω τη Βάρτζελη πώς θα του πετά την ανεμόσκαλα να σκαρφαλώσει στο ελικόπτερο της Μεγάλης Φυγής. Νομίζω μπορεί να προσγειωθεί ελικόπτερο στο υπουργείο Εσωτερικών -προσεχώς Λευκός Οίκος και αργότερα μόνο Οίκος. Αρα, μετακομίζει γιατί χωρίζει. Α, να μη το ξεχάσω. Βρέθηκε η λίστα με τους 1.991 Ελληνες που έχουν μαύρες καταθέσεις στην Ελβετία αλλά το κράτος... δεν ενδιαφέρεται. Παλιό είναι. Προ εξαμήνου το εύρημα. Αμα την αγοράσουμε (πωλείται η λίστα) θα αδειάσει η Βουλή. "Πήρε φωτιά το Κορδελιό / καίγονται "βολευτάκια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου