Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

H ιδιόκτητη κατοικία


Η πεισματική εμμονή της κυβέρνησης να αυξήσει υπέρμετρα τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, παρά την οικονομική κρίση και την ύφεση, παρά την καταβαράθρωση της κτηματαγοράς και παρά τη γενική απραξία της οικοδομικής δραστηριότητας, δύο (και μόνο δύο) πράγματα φανερώνει:
1. ΄Η η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και παίρνει μέτρα αντίθετα από εκείνα που χρειάζονται -επιδεινώνοντας περαιτέρω την οικονομία και στριμώχνοντας στα όριά της την κοινωνία…
2. ΄Η η κυβέρνηση εκτελεί τελεσιγραφική αξίωση των Βρυξελλών να χτυπήσει και με νέα μέτρα τα ακίνητα γενικότερα και ειδικότερα την ιδιόκτητη κατοικία…
Το γιατί, είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς:
Η ακίνητη ιδιοκτησία και η ιδιόκτητη κατοικία είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του μέσου Ελληνα πολίτη, έναντι του Ευρωπαίου – Γάλλου, Βέλγου, Ολλανδού, Γερμανού, Βρετανού, Σκανδιναβού, Αυστριακού κ.λπ., ο οποίος, κατά μεγάλο ποσοστό ζει στο νοίκι.
Οι Ελληνες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, έχουν και ιδιόκτητη κατοικία (πρώτη) και ιδιόκτητο εξοχικό. Και οι μισοί τουλάχιστον διαθέτουν και κάποιο χωραφάκι ή αμπελάκι ή οικοπεδάκι ή περιβολάκι στα χωριά τους, τα οποία αποτελούσαν μέχρι σήμερα το προσκέφαλο ασφαλείας για μια οικογενειακή ανάγκη του καθενός.
Όλα αυτά, στις χώρες της Ε.Ε., κατά κανόνα, είναι άγνωστα. Κι ένας από τους λόγους που ασχημονούν πλείστοι όσοι Ευρωπαίοι (Γερμανοί, Ολλανδοί, Αυστριακοί, Βρετανοί και Σκανδιναβοί) εναντίον μας είναι αυτός: ότι, δηλαδή, είμαστε ιδιοκτήτες σπιτιών, εξοχικών και αγροτεμαχίων σε νησιά και σε βουνά…
Και, όσο πιο πολύ προχωρεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και όσο πιο βαθιά χωνόμαστε στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και όσο εμφανέστερα αλλοτριωνόμαστε από τα ευρωπαϊκά ψυχοτρόπα, τόσο περισσότερο η Αθήνα, πιεζόμενη από τις Βρυξέλλες, θέτει υπό διωγμό τα ακίνητα και την κατοικία.
Ετσι, πέρα από τους ποικιλώνυμους φόρους που καταβάλλουν, ήδη, οι νοικοκυραίοι –με τη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, ώστε να εξισωθούν με τις πραγματικές αξίες ή και να τις υπερκεράσουν- η κυβέρνηση, ως σύγχρονη Κίρκη, θα μας αγγίξει με το ραβδί της και θα μας μεταμορφώσει σε… Μεγαλοϊδιοκτήτες, δηλαδή, σε ιδιοκτήτες Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Διότι, πια, και ένα τριάρι διαμέρισμα να έχουμε, θα αποτιμάται η αξία του πάνω από 400.000 και θα είμαστε υπόχρεοι καταβολής φόρου ΜΑΠ…
Όταν θα αντιληφθεί ο ελληνικός λαός πού τον οδηγεί η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και ποιο μέλλον διαμορφώνει για τα παιδιά του και για τα εγγόνια του, θα είναι πολύ αργά για να ανατρέψει την κατάσταση και την καταστροφή και για να διώξει τους ξένους που θα έχουν αγοράσει ό,τι πουλιέται στην Ελλάδα.
Γι’ αυτό και είναι απολύτως αναγκαίο να μην αφήσει να υπάρξουν τετελεσμένα, να αντισταθεί με όλα τα μέσα και να μην επιτρέψει να χαθεί το συγκριτικό του πλεονέκτημα της Ακίνητης Περιουσίας και της ιδιόκτητης Στέγης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου