Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Iγκώ, το λατρομετανάστη



Ξεκινώ από τα καλά νέα. Στην Αυστραλία, υπάρχει έλλειψη σπέρματος. Ζητούν απεγνωσμένα δωρητές σπέρματος, αγοράζουν κιόλας. Η μία λύση είναι να πάω εκεί, να δουλέψω ως μαλάκας. Τι κατάλαβα που τόσα χρόνια εδώ με δουλεύουν σα μαλάκα; Να βγάλω ένα κέρδος. Να πάω, να τον παίζω μέχρι να στραγγίξω, αφού εδώ στραγγίζομαι και δεν το φχαριστιέμαι. Το σκέφτομαι σοβαρά. Να φύγω, να πάω στο διάολο, να δω και πώς είναι.
Η άλλη λύση είναι να γίνω λαθρομετανάστης στην Ελλάδα. Το έψαξα. Πας σ’ ένα προξενείο και ζητάς να πάρεις υπηκοότητα, Αφγανός π.χ. Εύκολο. Πάω λοιπόν και γίνομαι Αφγανός. Με χαρτιά κανονικά. Μπιν Πυριόχεν. Και Αλ Ανγκελο να με πούνε, χέστηκα. Αρκεί να είμαι Αφγανός. Εντάξει, δεν θα περάσω την ταλαιπωρία περνώ τα σύνορα - πνίγομαι - δίνω μίζα στους συνοροφύλακες - πληρώνω 500 δολάρια Εβρο – Αθήνα.
Τίποτα! Κύριος. Αφγανός. Δεν πληρώνω ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Τράπεζες, ΙΚΑ, Φόρους, ΜΚΟ, Μαργαρίτες, περαίωση, ημιαυθαίρετα, ημιυπαίθρια, ημικυβέρνηση, τίποτα – Α φ γ α ν ό ς. Πάω στα γραφεία του Συνασπισμού και υπογράφω υπεύθυνο δήλωση. «Είμαι Αφγανός, βρείτε μου ένα Μέγαρο να κάνω απεργία πείνας γιατί θα με πηδήσει η Εφορία». Αυτοί, δεν στέκονται στα ψιλά. Εφορία, παρανομία κ.λπ. Αφγανός, λαθρομετανάστης ν’ ακούσουν, ακόμα κι αν τους πεις ότι είσαι λαθρομετανάστης από το Μανχάταν, θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ. Εξασφαλισμένη επιτυχία. Ελληνες θα πεθαίνουν από κρύο, όπως προχθές στο Θησείο, αυτοί εμένα θα κοιτάνε. Ασε που θα γίνω φίρμα. Το κακό είναι ότι θα έρθει ο Νταλάρας να μου τραγουδήσει. Δεν πειράζει. Εχει πει και καλά τραγούδια, η αλήθεια να λέγεται. Θα χάσω και κάτι κιλά που λόγω ηλικίας δεν φεύγουν με τίποτα και μετά… θα νομιμοποιηθώ.
Ούτε Εφορίες ούτε τίποτα. 8 χρόνια ζωή και κότα. Παλιά ήταν 8. Μετά θα βρω άλλο ηλίθιο κράτος, να πάω εκεί λαθρομετανάστης. Εκτός αν συνεχισθεί η έλλειψη σπέρματος στην Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου