Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΠΕΡΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

06/06/2010

Αποκρατικοποιήσεις όχι με ημίμετρα!..




ΚΑΜΙΑ σαρανταριά υπουργούς και υφυπουργούς έχει το Υπουργικό Συμβούλιο της σημερινής κυβέρνησης. Ολοι αυτοί συνεδρίαζαν προχθές επί ώρες για τις αποκρατικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών…
…Και σ’ όλους αυτούς, τους σαράντα, δεν βρέθηκε ούτε ένας να έχει έστω… ενός κοκόρου γνώση;
Γιατί έχω αυτήν την απορία, θα σας το εξηγήσω αμέσως…
***
Ο υπουργός Οικονομικών εισηγήθηκε να ιδιωτικοποιηθούν, όχι κατά 100% ούτε καν κατά 60, 70 ή 80%, αλλά όλες με μειοψηφικά ποσοστά.
Και ρωτά ο απλοϊκότερος πολίτης:
Ποιος ηλίθιος επιχειρηματίας θα βρεθεί να βάλει τα λεφτά του για να αποκτήσει το… 10% της ΕΥΔΑΠ, λ.χ., με αφεντικά του Δημοσίου κάποιους άσχετους και άχρηστους και ρεμουλαδόρους κομματικούς, που θα συνεχίζουν να βουλιάζουν την κρατική επιχείρηση;
***
ΟΙ Δημόσιες Υπηρεσίες,, που προτίθενται να αποκρατικοποιήσουν (τρόπος του λέγειν) οι κυβερνητικοί φωστήρες, είναι οι ΔΕΦΑ, ΔΕΣΠΑ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, οι Οργανισμοί ΟΣΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΠΑΠ, Κρατικές Τράπεζες κ.ά.
Οι 8 στις 10, όμως, από τις Υπηρεσίες και τους Κρατικούς Οργανισμούς, είναι ζημιογόνες, με απίστευτο παθητικό!..
Οπως, λ.χ., ο ΟΣΕ, που μας φόρτωσε με ζημίες 10 δισ. ευρώ και κάθε μέρα στοιχίζει στον φορολογούμενο Ελληνα ΔΥΟ ΔΙΣ. ευρώ!!!
***
ΑΝΤΙ, λοιπόν, να ξεφορτωθεί το διαλυμένο κράτος μια κι έξω αυτές τις πληγές -οι οποίες κατά το μεγαλύτερο μέρος ευθύνονται για την ελληνική οικονομική χρεοκοπία- ανακοινώνει βλακώδη ημίμετρα που ή δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα ή θα επιδεινώσουν περισσότερο την κατάσταση!..
Να σας φέρω ένα παράδειγμα; Ποιος θα θελήσει να μπει μέτοχος στο βουλιαγμένο ΟΣΕ με 29 ή με 39 ή και με 49%;
***
Το σημερινό «Βατερλό» του Δημοσίου θα είχε από χρόνια αποφευχθεί αν η σοσιαλμανία του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε ούτε καν ν’ ακούσει για αποκρατικοποιήσεις.
Κάθε φορά, που ανέκυπτε θέμα, κραύγαζαν:
- «Οχι στο ξεπούλημα»!..
***
ΤΙ να πρωτοθυμηθούμε; Τη λαμπρή, με παγκόσμια προβολή, ιδιωτική Ολυμπιακή που το κράτος μόλις την πήρε… τετραπλασίασε το προσωπικό της, τη μισοδιάλυσε και την έκανε απίστευτα παθητική;
ΤΙΣ Αστικές Συγκοινωνίες, που όχι μόνο λειτουργούσαν υποδειγματικά αλλά έδιναν και στο κράτος σημαντικά ποσά.
Ωσπου το λαϊκίστικο ΠΑΣΟΚ, για λόγους μικροκομματικούς και χωρίς κανένα επιχείρημα, πήρε τα λεωφορεία από τους ιδιοκτήτες τους (χωρίς μάλιστα να τους αποζημιώσει!), και έκανε τον δραχμοβόρο και παθητικό Οργανισμό!!!
***
ΚΑΙΡΟΣ είναι, λοιπόν, το κράτος να απαλλαγεί από τις μεγάλες πληγές του. Δίνοντας όλες αυτές τις νοσηρές κρατικές Υπηρεσίες και τους δραχμοβόρους Οργανισμούς του Δημοσίου στον Ιδιωτικό τομέα. Ολοκληρωτικά και όχι με βλακώδη ποσοστά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου